A Chroma 2 az 1-ben Grid szimulátort és regeneratív AC terhelést mutat be

A világ különböző országai számos módon kezelik a folyamatos energiaproblémákat, a technológiai fejlesztések ösztönzésétől a szén-dioxid-semlegesség elérésére és a teljes megújuló energia felé való haladásra tett ígéretekig.

Az ezen trendek támogatására kifejlesztett termékek kétirányú tápellátást kínálnak, amely a hálózathoz kapcsolódik. Például egy kétirányú fedélzeti töltő (BOBC) elektromos járművekhez egyaránt képes visszatáplálni az energiát a hálózatba a járműtől a hálózatig (V2G) technológián keresztül, valamint a járműbetöltési technológiát (V2L) is használhatja az áramellátáshoz.

Szemléltetésképpen egy európai cég bemutatott egy elektromos járművet, amely megújuló energiarendszerrel működik otthon. A V2G funkció rendkívül hatékony energiafelhasználást valósít meg, és havi 20 euró értékűáram visszacsatolását teszi lehetővé a hálózatba. A V2L funkció megkönnyíti az elektromos áram felhasználását a szabadban azáltal, hogy az elektromos járművet nagy mobil áramforrásként használja, extra értéket adva a járműnek.

A kétirányú power termékek V2G teszteléséhez olyan regeneratív hálózati szimulátorra van szükség, amely képes szimulálni az elektromos hálózat jellemzőit, és a kimeneti terminál töltési és kisütési teljesítményének tesztelésére szolgál. A V2L rész viszont AC terhelést igényel, amelynek különféle impedanciajellemzőket kell szimu-  lálnia a termékek terhelési hatásának teszteléséhez. Mostantól a 3U/15kVA nagy teljesítménysűrűségűChroma 61815/61812/61809 regeneratív grid szimulátorok új váltakozó áramú terhelési opcióval vannak felszerelve. A felhasználók egyetlen műszeren elvégezhetik az összes olyan tesztelemet, amelyhez váltakozó áramra és/vagy váltóáramú terhelésre van szükség, és egyszerűen válthat az üzemmódok között. A 2 az 1-ben eszközök egyszerű és hatékony kétirányú elektromos jellemzők tesztelését teszik lehetővé anélkül, hogy a tesztfolyamat során módosítani kellene a DUT terminálkonfigurációját.

▲ Chroma 61815/61812/61809 2 az 1-ben váltakozó áramú tápegység és terhelés kettős alkalmazáshoz

A Chroma 61815/61812/61809 modellek regeneratív váltakozóáramú terhelési módja kiemelkedőhardverképességekkel rendelkezik, mint például egyfázisú és há-romfázisú kimeneti mód, és párhuzamosan akár 45 kVA AC terhelési kapacitással. Az alapvető terhelési funkciók közé tartozik az állandó áram, az állandóteljesítmény és az állandó impedancia üzemmód. Ezenkívül lehetővé teszi egyenirányított és Lead/Lag üzemmódban történő működést is, amely beállíthatja a terhelési áram csúcsnyezőjét (CF) vagy a lead/lag szögeket, hogy szimulálja az egyenirányított, kapacitív és induktív terhelések jellemzőit. A Chroma regeneratív grid szimulátorai teljesebb AC terhelési megoldást kínálnak a felhasználóknak.

▲Chroma 61815 regeneratív váltóáramú terhelés kiegyenlített Lead/Lag működési módok

Energiatudatos

A hagyományos váltakozó áramú terhelések olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek felemésztik az energiát. Az elfogyasztott tesztenergia visszatáplálásával a hálózatba, a Chroma 61815/61812/61809 regeneratív grid szimulátora hatékonyan csökkenti a hulladékhőt, mintegy 90%-os energia-újrahasznosítást érve el. Különösen a nagy teljesítményű tesztalkalmazásokkal rendelkező felhasználók spórolhatnak jelentősen villanyszámlájukon, miközben csökkentik a szénlábnyomot. A regeneratív funkció az általános váltakozó áramú kimeneti termékek, például inverterek, UPS, BOBC stb. tesztelésére vonatkozik.

Ezekről és más termékekről  további részletekért tekintse meg az alábbi videót,  vagy látogasson el a Chroma webhelyére. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan tedd fel .   Örülünk, ha s.egíthetünk.

Chroma 61815 Video Introduction
Chroma 61815 Regenerative Grid Simulator

Magyarországi disztributor:

KORA  BT      1145 Bp. Törökőr u. 31.    info@kora.hu   www.kora.hu   Tel: +361 223 1045