A Chroma V2X BOBC tesztmegoldások vezető szerepet töltenek be a járművek energiatárolási trendjében

Az új energiapiac gyors növekedésen megy keresztül. A kutatóintézetek előrejelzése szerint az elektromos járművek (EV) globális értékesítése 2030-ban eléri a 245 milliót, ami közel tízszeres növekedést jelez a mai naptól.

Az elektromos hálózatnak azonban kihívásokkal kell szembenéznie, mivel az elektromos járművek népszerűsítésével együtt növekszik a villamosenergia-terhelés. Az általános energiafogyasztási rendszer hatékony kezelése érdekében a jármű-mindenhez (V2X) technológia segít enyhíteni a nagyszámú elektromos autó töltésének hálózatra gyakorolt ​​ hatását.

A V2X kétirányú beépített töltők (BOBC) lehetővé teszik az elektromos járművek akkumulátorainak a hálózatba leadandó energiáját a lakóházakra, a külső terhelésekre és akár más elektromos járművekre is átadni.. Ez azt jelenti, hogy az elektromos járművek akkumulátora energiatároló eszközként szolgálhat, amely különféle alkalmazási forgatókönyvek szerint ad ki energiát, és így csökkenti a hálózat terhelését.

Ezt a tendenciát követve Kína nemrégiben kiadta a GB/T 18487.4 tervezetét, amely magában foglalja a V2X technológiára vonatkozó előírásokat és szabványokat. Meghatározza az AC/DC V2L, V2V és V2G alkalmazásmódját, rendszerinterfészét és kapcsolódó funkcionális követelményeit. Ez vonatkozik az általános funkciókra, teljesítményre, biztonságra és az áramellátó berendezésekre vonatkozó speciális követelményekre.

Az elektromos járművek fedélzeti töltőinek tesztelésére a Chroma tesztmegoldásait már széles körben alkalmazták az autógyártók, alkatrész-beszállítók és a minőségellenőrzés, hogy megfeleljenek a QC/T 895 tesztkövetelményeknek és testreszabott szolgáltatást nyújtsanak.

A BOBC technológiai fejlesztéseinek fényében a Chroma az első, amely kiterjeszti a meglévő teszteket, és hozzáadja a visszatápláló terhelések és a kétirányú tápegységek új generációját. A legmodernebb tesztberendezés képes mind az elektromos hálózatot, mind az akkumulátorokat szimulálni, valamint lefedni a DUT összes alkalmazási forgatókönyvét a kétirányú I/O interfész és rendszerintegráció révén.

BOBC Test Architecture

A vadonatúj 61800 Regenerative AC Load és 62000D Bidirectional DC tápegység tápellátási és terhelési jellemzőkkel is rendelkezik, amelyek visszatáplálhatják a DUT energiáját a hálózatba. A kétirányú működés egyidejűleg szimulálhatja az elektromos hálózatot és az akkumulátort, valamint a BOBC töltési és V2X funkciókat. A Chroma speciális és megbízható tesztrendszert kínál az elektromos járművek iparágának, egyszerűsített tesztarchitektúrában.

Ezekről és más termékekről további részletekért látogasson el a Chroma webhelyére. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan tedd fel nekünk. Örülünk, ha segíthetünk.

Chroma 8000 EV OBC/DC-DC Converter ATS

Magyarországi disztributor:

KORA  BT      1145 Bp. Törökőr u. 31.    info@kora.hu   www.kora.hu   Tel: +361 223 1045