Új 1U High Chroma DC tápegység webes interfésszel a távfelügyelethez

Az elektronikai alkatrészek fejlesztése gyakran hosszú távú vagy ismételt tesztelést tesz szükségessé a minőségbiztosítási vagy termékellenőrzési szakaszok során.

Például a félvezető tápelemek elöregedése, az aktív és passzív alkatrészek, a LED és a lézerdióda hosszú távú tartóssága, a napelem modulok elöregedése és hasonló vizsgálatok mind hosszú távú és stabil egyenáramú tápellátást tesznek szükségessé. Ezenkívül több köteg feldolgozása nagyszámú csatornát igényel.

Mivel ezek hosszadalmas, ismétlődő típusú tesztek és ellenőrzések, a tesztelőknek rendszeresen meg kell erősíteniük a teszt állapotát és a naplókat. A tesztberendezés által talált rendellenességeket gyakran csak az állapot kézi megerősítése után találják meg. A Chroma piacra dobta a 62000E sorozatú egycsatornás/háromcsatornás egyenáramú tápegységeket, amelyek mindössze 1U magasak, és a hagyományos lineáris szabályozók nagysebességű tranziens reakcióját és alacsony zajszintű kimeneti jellemzőit biztosítják.

A webes távoli vezérlőfelület nem igényel további szoftvereket vagy illesztőprogramokat; A felhasználók egyszerűen megnyithatnak egy böngészőt, akár számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen, hogy távolról leolvassák és kezeljék az adatokat. Ha a berendezés bármilyen rendellenességet észlel, a készülék riasztási hangja mellett a webes felület riasztási üzenetet is küld, így a felhasználók távolról követhetik a helyszíni állapotot.

A Chroma 62000E sorozat jelenleg összesen 28 különböző modellt tartalmaz egycsatornás vagy háromcsatornás alkalmazásokhoz. Mindegyik csatorna kimeneti teljesítménye 1,7 kW és 5 kW közötti, feszültségtartománya 230 V és 1200 V között van, kimeneti árama pedig legfeljebb 22,5 A. A webes felület akár 10 eszközt is képes egyidejűleg vezérelni, ami akár 30 csatornát is jelent, így a felhasználók kényelmesen, az összes műszer állapotát távolról követhetik egyszerre.

Az alapbeállításokon és a feszültség/áram szabályozáson kívül a webes felület támogatja az SCPI parancsprogramozást is az összes műszer vezérléséhez; A felhasználók saját tesztszkripteket írhatnak sajátos követelmények alapján, hogy többszöri feszültségváltoztatást hajtsanak végre, és különböző időtartamokon keresztül hajtsák végre a feszültségzavar-változásokat.

Ezekről és más termékekről további részletekért látogasson el a Chroma webhelyére. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan tedd fel nekünk. Örülünk, ha segíthetünk.

Chroma 62000E Programmable DC Power Supply 

Magyarországi disztributor:

KORA  BT      1145 Bp. Törökőr u. 31.    info@kora.hu   www.kora.hu   Tel: +361 223 1045